Hoe zit het met het auteursrecht?

Bij het overnemen van foto’s, teksten en andere media op een website heb je te maken met auteursrecht. Meestal is er toestemming nodig van de maker.

Foto’s, teksten, muziek, video’s of andere media mag je niet zomaar gebruiken. Meestal is het auteursrechtelijk beschermd. Auteursrecht betekent dat je het materiaal niet mag gebruiken zonder toestemming van de maker. Het noemen van de bron is dus niet voldoende. Het maakt daarbij niet uit of er een “copyright” teken is vermeld.
Ook maakt het niet uit of je het materiaal gebruikt voor een website met of zonder winstoogmerk. Als je inbreuk maakt op het auteursrecht van een ander ben je aansprakelijk voor de schade die wordt geleden door die inbreuk. Op het auteursrecht zijn wel uitzonderingen mogelijk, maar deze zijn nogal beperkt. Let dus altijd goed op!
Er zijn ook werken die wel auteursrechtelijk beschermd zijn, maar waarvan de maker het niet erg vindt als je ze gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor werk dat verspreid wordt met een Creative Commons Licentie.

Google Ads aanbieding en Teldata Zoekmachine optimalisatie en website optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie in optima forma!

Jouw website niet vindbaar?

Kies voor Teldata

Jouw website hoger in Google? Kies dan direct voor Teldata. Waarom? Omdat Teldata met relevante teksten en technische optimalisatie consequent te werk gaat. Met andere woorden; je website is beter vindbaar met de aanpak van Teldata.

Neem contact op